Pukkilan Sotaveteraanit ry:n lipun luovutus

Pukkilan Sotaveteraanit ry lopetti toimintansa perjantaina 8. marraskuuta 2019. Yhdistys oli perustettu täsmälleen samana päivänä 52 vuotta sitten. Pukkilassa ei ole enää sotaveteraaneja. Veteraanien leskiä kunnassa asuu seitsemän.

Pukkilan Sotaveteraanit ry oli Uudenmaan Sotaveteraanipiirin ensimmäinen yhdistys, joka neuvotteli mallin missä lesket siirtyvät piirin puolisojäseniksi ja halukkaat kannattajajäsenet piirin kannattajajäseniksi.

Pukkilan Sotaveteraanit ry:n varat siirretään Uudenmaan Sotaveteraanipiirin tilille yhdistyksen sääntöjen edellyttämällä tavalla ja ne ovat korvamerkittyinä ”Pukkilan kerholle”. Piiri hoitaa rahaliikenteen mutta rahojen käytöstä päättävät piirin rahastonhoitaja sekä Pukkilan yhteyshenkilö Arto Luoma ja varahenkilö Hannu Rousi yhdessä. Varoja tullaan ainakin jakamaan palvelusetelien muodossa sotaveteraanien leskille.

Arto Luoma ja Hannu Rousi toimivat yhdistyksen lopettamisen jälkeen selvitysmiehinä. Kiitos Artolle ja Hannulle Pukkilan Sotaveteraanit ry:n puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana tehdystä arvokkaasta työstä.

Yhdistyksen arkiston luettelointi ja järjestäminen ovat käynnissä.

Perjantaina 22.11.2019 Pukkilan kunnanhallituksen puheenjohtaja Markus Kalliokivi sekä vs. kunnanjohtaja hyvinvointipäällikkö Sanna Saarenkoski vastaanottivat Pukkilan Sotaveteraanit ry:ltä lipun. Lippu on naulattu vuonna 1982. Lipussa on keskellä Sotaveteraaniliiton tunnus ja kulmassa Pukkilan kunnan vaakuna. Samassa yhteydessä luovutettiin Sanna Saarenkoskelle Sotaveteraaniliiton pronssinen ansiomerkki, jonka jakamisesta päätti Pukkilan Sotaveteraaniyhdistys ry. 

Katso video lipun luovutuksesta: https://youtu.be/AjHrRYM2_4g

Pukkilan kunta kiittää lahjoituksesta ja tulee käyttämään lippua isänmaallisten tilaisuuksien yhteydessä.

Vasemmalta: Markus Kalliokivi, Sanna Saarenkoski, Hannu Rousi ja Arto Luoma