PUKKILAN KUNNAN KORONARAJOITUKSET JA -OHJEET VOIMASSA 31.5.2021 SAAKKA

JOHTORYHMÄ, päivitetty 10.5.2021

Koronarajoituksissa ja -ohjeissa Pukkilan kunta noudattaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän antamia ohjeita. Mahdolliset altistumisiin liittyvät velvoitteet ja rajoitustoimenpideohjeistukset saamme myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimijoilta. Päivitämme ohjeita koronaepidemian tilanteen mukaan, seuraa ilmoittelua.

Maskien käyttö

Asioidessa kunnan toimipisteissä tulee kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttää maskia, ellei siihen ole fysiologista rajoitetta. Toimipisteitä ovat

 • Hyvinvointikeskus Onni
 • kunnantalo
 • kirjasto
 • nuorisotila Nuokku
 • päiväkoti Vekara
 • Kirkonkylän koulu.

Seuraa myös ilmoittelua kunkin toimipisteen ovella, josta saat tarkennettuja ohjeita maskin ja käsidesin käytöstä. Suosittelemme vahvasti myös muita alueen toimijoita toimimaan maskisuosituksen mukaan. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja kunnantalolla tiistaisin ja torstaisin klo 9-12. Kunta suosittaa vahvasti kuntalaisille maskin aktiivista käyttöä kaikessa toiminnassa kodin ulkopuolella.

Kokoontumisrajoitukset voimassa 31.5.2021 saakka

Tilannetta arvioidaan säännöllisesti ja mikäli Pukkilan kunnan koronatilanne kehittyy sellaiseen suuntaan, että on mahdollista avata toimintoja aikaisemmin, niin ilmoitamme tästä erikseen.

Sisätiloissa kokoontuminen

 • Hyvinvointikeskus Onnin uima-allas ja kuntosali avattiin 19.4.2021 Päijät-Soten fysioterapian sekä senioripalveluiden asiakkaille, jotka terveydentilansa puolesta tarvitsevat palvelua. Vain ajanvarauksella.
 • paloaseman kuntosali suljettu
 • Kirkonkylän koulun liikunta- ja kuntosali suljettuina
 • päiväkoti Vekaran liikuntasali suljettu
 • aikuisten harrastusryhmien toiminta keskeytetty. Kokoontumisrajoitus ei koske alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa, joka jatkuu turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Mihinkään liikuntapaikkaan ei saa tulla oireisena.
 • kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein: lehtilukusali on suljettu ja kirjastossa käynti rajataan 15 minuuttiin. Edellytämme maskin käyttöä. Julkisten kokoontumisten henkilömäärä on enintään kuusi (6) henkilöä.
 • nuorisotila pidetään avoinna ajalla 19.4.-19.5.2021, katso aukiolojat ja ryhmät Nuoriso/Nuokku -sivulta. Edellytämme maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta.
 • kunnantalo on suljettuna, lukuun ottamatta maskien jakoa tiistaisin ja torstaisin klo 9-12. Tarvittavat yhteydenotot puhelimitse 040 152 0460 tai sähköpostilla palvelupiste@pukkila.fi. Mahdolliset asiakaskäynnit sovitaan erikseen ja niissä noudatetaan hygieniaohjeita.
 • yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten henkilömäärä on enintään kuusi (6) henkilöä. Tällöinkin on noudatettava turvavälejä sekä maskisuositusta. Käytämme tilaisuuksien järjestämisessä vahvaa harkintaa.
 • Hyvinvointikeskus Onnin kahvio on suljettu 31.12.2021 saakka valtuuston 7.12.2020 päätöksen mukaisesti. Kahvion tiloissa oleskelu on kielletty.
 • yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi kuuteen (6) henkilöön. Tällöinkin on noudatettava turvavälejä. Kasvomaskia suositellaan käytettävän sisätiloissa, mikäli lähikontaktia ei voida välttää. 
 • suosittelemme myös muita toimijoita mm. yhdistykset ja järjestöt, toimimaan samoin kuin kunnassa. Vahva harkinta siihen, onko tilaisuus välttämätön järjestää.
 • Onninkotien vierailuohje päivitetty 27.4.2021 (linkki aukeaa uudelle välilehdelle)
 • senioripalvelut toteuttaa Pop Up -toimintaa, seuraa ilmoittelua senioripalveluiden kotisivuilla ja Facebookissa.

Ulkotilaisuudet

 • kokoontumiset ja yleisötilaisuudet rajataan kuuteen (6) henkeen ja on noudatettava turvavälejä sekä maskisuositusta. Käytämme tilaisuuksien järjestämisessä vahvaa harkintaa.
 • aikuisten ryhmäharrastustoimintaa suositetaan keskeytettäväksi edelleen. Alle 20-vuotiaiden ryhmäliikunta sallitaan ulkona korkeintaan 10 hengen ryhmissä. Turvallisuusohjeita ja etäisyyksiä pitää edelleen noudattaa kaikilla liikuntapaikoilla. Vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattu harrastustoiminta voi jatkua ilman rajoituksia.
 • suosittelemme myös muita toimijoita mm. yhdistykset ja järjestöt, toimimaan samoin kuin kunnassa. Vahva harkinta siihen, onko tilaisuus välttämätön järjestää.

Kunnan päätöksenteko ja työntekijät

Kunnan päätöksenteko siirtyy etäkokouksiin.

Henkilöstömme käyttää maskia asiakastilanteissa sekä asioidessaan eri yksiköidemme välillä. Teemme etänä kaikki ne työtehtävät, jotka ovat mahdollisia näin tehdä. Tavoitat henkilökunnan siis varmimmin soittamalla, yhteystiedot kotisivuilta (Info/Yhteystiedot). Muistutamme myös kuntalaisia tavatessamme turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä otamme tämän huomioon omassa toiminnassamme. Järjestämme tilaisuuksia vain PHHYKYn ja THL:n ohjeet huomioiden.

Rajoitusten kesto ja muutokset

31.5.2021 saakka, ellei pandemiatilanteessa tule sellaisia muutoksia, joilla joudutaan tiukentamaan nyt esitettyjä toimenpiteitä. Kehotamme noudattamaan erityistä varovaisuutta, jos on välttämätöntä matkustaa muille epidemian kiihtymis- tai leviämisvaiheen alueille kuten pääkaupunkiseudulle.

THL:n suositukset

Viisi valttia koronan ehkäisyyn

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy kotona
 2. Pidä 1 – 2 metrin turvaväli
 3. Pese kädet, yski hihaan
 4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
 5. Lataa koronavilkku-sovellus

Kunta kannustaa seuraamaan aktiivisesti Päijät-Soten tiedottamista, suorat linkit alla:

Alueelliset suositukset

Koronatilanne ja ohjeet

Koronavirusrokotuksista tietoa

KELA-taksia voit hyödyntää kulkiessasi koronatestiin tai -rokotukseen, lisätietoja KELAn sivuilta kohdasta Usein kysyttyä/Matkakorvaukset (linkki aukeaa uudelle välilehdelle).

PIDETÄÄN HUOLTA TOISISTAMME JA ALOITETAAN ITSESTÄMME!

Pukkilogo maskilla ja huutomerkillä