Pukkilan kunnan koronarajoitukset ja -ohjeet, voimassa 25.1.2021 saakka

JOHTORYHMÄ 11.1.2021

Pukkilan kunnan päivitetyt korona-ohjeet, voimassa 25.11.2020 alkaen.

Koronarajoituksissa ja -ohjeissa Pukkilan kunta noudattaa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän antamia ohjeita. Mahdolliset altistumisiin liittyvät velvoitteet ja rajoitustoimenpideohjeistukset saamme Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimijoilta. Päivitämme ohjeita sitä mukaa kuin pandemia laajenee, seuraa ilmoittelua.

Rajoitukset tehdään hankaloituneen koronatilanteen vuoksi ja niillä pyritään lisäämään alueen väestön terveysturvallisuutta sekä hidastamaan viruksen leviämistä. Toimenpiteiden tarkoitus on vähentää meidän kaikkien sosiaalisia lähikontakteja. Epidemia painottuu Lahteen, mutta koko Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue katsotaan epidemian leviämisvaiheessa olevaksi, koska alueella on paljon kuntarajat ylittävää työssäkäyntiä ja asiointia. Sosiaali- ja terveyspalvelut pyritään pitämään normaalisti toiminnassa koko alueella (lähde: PHHYKY).

Maskien käyttö

Asioidessa kunnan toimipisteissä tulee kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttää maskia, ellei siihen ole fysiologista rajoitetta. Toimipisteitä ovat

 • Hyvinvointikeskus Onni
 • kunnantalo
 • kirjasto
 • päiväkoti Vekara
 • Kirkonkylän koulu.

Seuraa myös ilmoittelua kunkin toimipisteen ovella, josta saat tarkennettuja ohjeita maskin ja käsidesin käytöstä. Suosittelemme vahvasti myös muita alueen toimijoita toimimaan maskisuosituksen mukaan. Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja kunnantalolla tiistaisin ja torstaisin klo 9-12. Kunta suosittaa vahvasti kuntalaisille maskin aktiivista käyttöä kaikessa toiminnassa kodin ulkopuolella.

Kokoontumisrajoitukset ajalla 25.11.2020 – 25.1.2021

Sisätiloissa kokoontuminen

 • tämän hetken tiedon mukaan liikuntapalveluiden toiminta käynnistyy viikolla 5 (1.2. alkaen)
 • Hyvinvointikeskus Onnin uima-allas ja kuntosali suljettuina
 • paloaseman kuntosali suljettu
 • Kirkonkylän koulun liikunta- ja kuntosali suljettuina
 • päiväkoti Vekaran liikuntasali suljettu
 • aikuisten harrastusryhmien toiminta keskeytetään yllä mainituksi ajaksi. Aikuisten ryhmillä tarkoitetaan 18 vuotta täyttäneitä osallistujia.
 • yllä mainittu kokoontumisrajoitus ei koske alle 15-vuotiaiden harrastustoimintaa, joka voi jatkua nykymuodossaan turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden myös isommalla ryhmällä. Mihinkään liikuntapaikkaan ei saa tulla oireisena.
 • kirjasto pysyy auki rajoitustoimenpitein: lehtilukusali on suljettu ja kirjastossa käynti rajataan 15 minuuttiin. Edellytämme maskin käyttöä.
 • nuorisotila pidetään avoinna alle 18-vuotiaille. Edellytämme maskin käyttöä kaikilta yli 12-vuotiailta ja sitä vanhemmilta nuorilta.
 • kunnantalo on suljettuna, lukuun ottamatta maskien jakoa tiistaisin ja torstaisin klo 9-12. Tarvittavat yhteydenotot puhelimitse 040 152 0460 tai sähköpostilla palvelupiste@pukkila.fi. Mahdolliset asiakaskäynnit sovitaan erikseen ja niissä noudatetaan hygieniaohjeita.
 • yleisötilaisuuksien ja julkisten kokoontumisten henkilömäärä on enintään 10 henkilöä. Tällöinkin on noudatettava turvavälejä sekä maskisuositusta. Käytämme tilaisuuksien järjestämisessä vahvaa harkintaa.
 • Hyvinvointikeskus Onnin kahvio on suljettu 31.12.2021 saakka valtuuston 7.12.2020 päätöksen mukaisesti. Kahvion tiloissa oleskelu on kielletty.
 • yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositetaan rajattavaksi 10 henkilöön. Tällöinkin on noudatettava turvavälejä.
 • suosittelemme myös muita toimijoita mm. yhdistykset ja järjestöt, toimimaan samoin kuin kunnassa. Vahva harkinta siihen, onko tilaisuus välttämätön järjestää.
 • Onninkotien vierailuja suositellaan tekemään vain 1 hlö kerrallaan niin, että vierailun kesto on enintään 15 minuuttia. Huolehdi hygieniaohjeiden noudattamisesta.
 • tämän hetken tiedon mukaan senioripalveluiden säännöllinen toiminta käynnistyy viikolla 5 (1.2. alkaen). Pop Up -toimintaa viikosta 3 alkaen, seuraa ilmoittelua. Postitamme tietoa myös suoraan kotiin.

Ulkotilaisuudet

 • kokoontumiset ja yleisötilaisuudet rajataan 10 henkeen 30.11.2020 alkaen. Käytämme tilaisuuksien järjestämisessä vahvaa harkintaa ja on noudatettava turvavälejä. (Henkilömäärä päivitetty johtoryhmässä 30.11.2020 AVIn määräyksen mukaiseksi).
 • suosittelemme myös muita toimijoita mm. yhdistykset ja järjestöt, toimimaan samoin kuin kunnassa. Vahva harkinta siihen, onko tilaisuus välttämätön järjestää.
 • HUOM! Käytössä on Lähiksen ulkojää, hiihtoladut ja Teikarinmäen frisbeegolfrata sään niin salliessa. Lähiksen ulkojään pukukoppiin saa mennä sisään vain niin, että turvavälejä noudatetaan. Suosittelemme tuomaan kotoa oman esim. retkijakkaran, jotta luistinten vaihtaminen onnistuu ulkona.

Kunnan päätöksenteko ja työntekijät

Kunnan päätöksenteko siirtyy etäkokouksiin.

Henkilöstömme käyttää maskia asiakastilanteissa sekä asioidessaan eri yksiköidemme välillä. Teemme etänä kaikki ne työtehtävät, jotka ovat mahdollisia näin tehdä. Tavoitat henkilökunnan siis varmimmin soittamalla, yhteystiedot kotisivuilta (Info/Yhteystiedot). Muistutamme myös kuntalaisia tavatessamme turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä otamme tämän huomioon omassa toiminnassamme. Järjestämme tilaisuuksia vain PHHYKYn ja THL:n ohjeet huomioiden.

Rajoitusten kesto ja muutokset

25.1.2021 saakka, ellei pandemiatilanteessa tule sellaisia muutoksia, joilla joudutaan tiukentamaan nyt esitettyjä toimenpiteitä. Kehotamme noudattamaan erityistä varovaisuutta, jos on välttämätöntä matkustaa muille epidemian kiihtymis- tai leviämisvaiheen alueille kuten pääkaupunkiseudulle.

THL:n suositukset

Viisi valttia koronan ehkäisyyn

 1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy kotona
 2. Pidä 1 – 2 metrin turvaväli
 3. Pese kädet, yski hihaan
 4. Käytä kasvomaskia, kun et voi pitää etäisyyttä
 5. Lataa koronavilkku-sovellus

Kunta kannustaa seuraamaan aktiivisesti PHHYKYn tiedottamista, suorat linkit alla.

Katso tarkemmat ohjeet:

https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/

Seuraa PHHYKYn viestintää:

https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/

PIDETÄÄN HUOLTA TOISISTAMME JA ALOITETAAN ITSESTÄMME!

Pukkilogo maskilla ja huutomerkillä