Varhaiskasvatus

 

Ajankohtaista varhaiskasvatuspalveluissa!

Tiedotteemme varhaiskasvatuksen asiakkaille (linkistä aukeaa pdf-tiedosto)

Tiedote syys-lokakuu 2022
Tiedote elokuu 2022
Tiedote kesäkuu 2022
Tiedote huhti-toukokuu 2022
Tiedote maaliskuu 2022
Tiedote helmikuu 2022
Tiedote tammikuu 2022 
Pukkilassa tarjotaan varhaiskasvatusta päiväkoti Vekarassa sekä esikoululaisten aamu- ja iltapäivätoimintana.

Varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin perustana on:

  • Rohkeus uudistua varhaiskasvatuslain ja -suunnitelman mukaisesti. Lapsen etu on ensisijalla ja toiminta lapsilähtöistä.
  • Läheisyys, käytännöllisyys ja tuki lapsiperheiden arjessa. Päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta joko kokopäiväisenä, osapäiväisenä tai osaviikkoisena.
  • Arjen sujuvuuden takaamiseksi päiväkoti on avoinna tavallisimmin klo 6 – 17.30 välisenä aikana, mutta perheen tarpeen vaatiessa tarjoamme myös ilta-, viikonloppu- ja yöhoitoa.

Päiväkoti Vekarassa lapset on jaettu kolmeen ryhmään:

Jänis ryhmässä touhuavat alle 3vuotiaat lapset. Toiminnan järjestämiseksi on käytössä kaksi isoa ja kaksi pientä tilaa. Toiminnassa korostuu rohkea kokeileminen ja uuden oppiminen. Lapsille tarjotaan lämminhenkistä ja kiireetöntä tunnelmaa.

Orava ja Siili -ryhmissä 3 – 5 vuotiaat lapset pääsevät harjoittelemaan omatoimisuutta ja toisten huomioimista eri-ikäisten lasten parissa. Ryhmien toimintaan kuuluu paljon leikkiä ja ulkoilua. Lisäksi pienryhmätoiminnassa harjoitellaan ikätasoista toimintaa ja päiväkodin jumppasalissa päästään liikkumaan ja temppuilemaan.

Orava- ja Siili -ryhmät tekevät paljon yhteistyötä ja lapset pääsevät leikkimään ja touhuamaan myös toisen ryhmän lasten kanssa. Kaksi saman ikäluokan ryhmää mahdollistaa lasten joustavamman sijoittamisen ryhmiin ottaen huomioon esim. lasten tarpeet ja sisarussuhteet.


Tukitoiminta

Päiväkoti Vekarassa veo:na toimii oma varhaiskasvatuksen erityisopettaja Taisto Lehtinen .

Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi

Päiväkoti Vekara ruokalista v. 2022

Varhaiskasvatuslaki Finlex