Varhaiskasvatus

Ajankohtaista varhaiskasvatuspalveluissa!

Varhaiskasvatuksen SYYS- JA LOKAKUUN tiedote luettavissa (linkistä aukeaa erillinen pdf).

Päivitetty ohjeistus koskien (linkistä aukeaa erilllinen pdf):

  • flunssaisen lapsen tuontia varhaiskasvatukseen 
  • varhaiskasvatusmaksujen hyvityksiä 17.8.2020 eteenpäin
  • kangasmaskien jakoa vähävaraisille

Pukkilassa tarjotaan varhaiskasvatusta päiväkoti Vekarassa ja esikoululaisten aamu- sekä iltapäiväkerhossa. 

Varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin perustana on:

  • Rohkeus uudistua varhaiskasvatuslain ja -suunnitelman mukaisesti. Lapsen etu on ensisijalla ja toiminta lapsilähtöistä.
  • Läheisyys, käytännöllisyys ja tuki lapsiperheiden arjessa. Päiväkodissa järjestetään varhaiskasvatusta joko kokopäiväisenä, osapäiväisenä tai osaviikkoisena.
  • Arjen sujuvuuden takaamiseksi on päiväkoti avoinna tavallisimmin klo 6 – 17.30 välisenä aikana, mutta perheen tarpeen vaatiessa tarjoamme myös ilta-, viikonloppu- ja yöhoitoa.

Päiväkoti Vekarassa lapset on jaettu kolmeen ryhmään:

Jänis ryhmässä touhuavat alle 3vuotiaat lapset. Toiminnan järjestämiseksi on käytössä kaksi isoa ja kaksi pientä tilaa. Toiminnassa korostuu rohkea kokeileminen ja uuden oppiminen. Lapsille tarjotaan lämminhenkistä ja kiireetöntä tunnelmaa.

Orava ja Siili -ryhmissä 3 – 5 vuotiaat lapset pääsevät harjoittelemaan omatoimisuutta ja toisten huomioimista eri-ikäisten lasten parissa. Ryhmien toimintaan kuuluu paljon leikkiä ja ulkoilua. Lisäksi pienryhmätoiminnassa harjoitellaan ikätasoista toimintaa ja päiväkodin jumppasalissa päästään liikkumaan ja temppuilemaan.

Orava- ja Siili -ryhmät tekevät paljon yhteistyötä ja lapset pääsevät leikkimään ja touhuamaan myös toisen ryhmän lasten kanssa. Kaksi saman ikäluokan ryhmää mahdollistaa lasten joustavamman sijoittamisen ryhmiin ottaen huomioon esim. lasten tarpeet ja sisarussuhteet.


Tukitoiminta

Kerran kuussa, tai tarpeen mukaan, käytössämme ovat varhaiskasvatuksen erityisopettajan palvelut.

Varhaiskasvatuksen verkkoasiointi
MLL – perhekahvila

 

Päivähoidon ruokalista 2020 – 2021