Seniorit

Ajankohtaista senioripalveluissa!

Katso viikon 27 POP UP -toiminta (linkki aukeaa uuteen välilehteen) ja tule mukaan!  Pop up –toimintaa jatketaan viikon 27 jälkeen taas elokuussa siihen asti kunnes syksyn 2021 kausiesitteen mukaiset toiminnat alkavat. Seuraa ilmoittelua! Senioritoiminnan ohjaajaan voit olla yhteydessä 28.7.2021 alkaen. Hyvää kesää!Liikuntaa tarjolla senioripalveluiden asiakkaille, jotka terveydentilansa puolesta tarvitsevat palvelua. Vain ajanvarauksella.

VESIJUMPPA
Hyvinvointikeskus Onnin altaalla
tiistaisin klo 8.30-9.30, klo 9.30-10.30 ja klo 12.30-13.30
torstaisin klo 8.30-9.30 ja klo 13.30-14.30

Ryhmäkoot 10 henkeä, 5 naista ja 5 miestä. Jumppa-aika n. 30min. Terveysturvallinen toiminta, suihkussa käynnit porrastetusti. Kokoontumiset 29.6., 1.7., 6.7., 8.7., 13.7. ja 15.7.2021. Vesijumppien kesätauko ajalla 16.7.-15.8.2021. Jatkuu jälleen elokuussa 17.8., 19.8., 24.8., 26.8., 31.8. ja 2.9.2021. Varaa aika liikunnanohjaaja Idalta p. 040 183 8538 tai sähköpostitse ida.clewer@pukkila.fi

KUNTOSALI
Hyvinvointikeskus Onnin kuntosali auki yli 65-vuotiaille omatoimiseen kuntoiluun. Kuntosali avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9-15 sekä tiistaisin ja torstaisin klo 8-16. Aikaa ei tarvitse varata erikseen. Kuntosalilla saa olla samanaikaisesti kuusi (6) henkilöä.
Asiointi- ja palvelukuljetus toimii normaalisti. Huomioithan mahdollisuuden kauppa-asiointiin riskiryhmien aukioloaikaan klo 7-8. Tarjoamme maskin asiointitaksin käyttäjälle maksutta, maskin saat kuljettajalta.Palveluohjausta ikäihmisille: 
Palvelut/Sosiaali- ja terveys/SIIRI (linkki aukeaa uudelle välilehdelle).

Kela-taksin tiedot: 
Palvelut/Sosiaali- ja terveys/Kela-taksipalvelut (linkki aukeaa uudelle välilehdelle).Hyvinvointikeskus Onnin ikääntyneiden toimintaan haetaan vapaaehtoisia! Vapaaehtoisena lahjoitat aikaasi ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla, joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville järjestetään lisäksi yhteistapaamisia, koulutusta ja virkistystä. Vapaaehtoisia kaivataan esim. torstain Onninkahveille kahvinkeittoon ja keskiviikon ulkoilukavereiksi Onninkoteihin. Voidaan myös yhdessä miettiä muita vaihtoehtoja oman kiinnostuksen mukaan. Tule mukaan lämminhenkiseen porukkaan, edistämään yhdessä hyvää naapuruutta ja yhdenvertaisuutta! Lisätietoja senioritoiminnan ohjaajalta p. 040 770 7054.

Ikääntyneiden toiminnan lähtökohtana on vanhenemisen monimuotoisuus ja tavoitteena on ikääntyneen laaja-alainen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Toiminnan keskeinen ajatus on olemassa olevien voimavarojen vahvistaminen huomioiden ikääntyneen fyysiset, psyykkiset, sosiaaliset ja hengelliset tarpeet ja vahvuudet.

Toiminta on sekä kohdennettua että avointa ryhmämuotoista ja yhteisöllistä toimintaa. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Onnin yksiköiden, Pukkilan seurakunnan, Mäntsälän kansalaisopiston, Porvoonseudun musiikkiopiston, Pukkilan koulujen ja päiväkodin, vapaaehtoisten sekä alueella toimivien yhdistysten, asiantuntijoiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Vanhus- ja vammaisneuvoston tiedot sekä pöytäkirjat löydät kohdasta Päätöksenteko/Vanhus- ja vammaisneuvosto (linkki aukeaa uudelle välilehdelle).

Palvelukuljetuksella osallistumaan ja asioimaan
Onni-päivätoiminta

Pukkilan kunnan Onnenkartta on valmistunut 6.10.2020. Onnenkarttaan on kuvattu pukkilalaisille tärkeitä paikkoja esim. Hyvinvointikeskus Onni, Kirkonkylän koulu sekä Pukkilan kirkko. Karttaan kerätään ikäihmisen elämän merkityksellisiä asioita. Tietoja kerätään ikäihmiseltä itseltään sekä hänen läheisiltään. Kartan tarkoitus on tuoda näkyväksi ikäihmiselle tärkeät asiat häntä hoitaville ja hänen lähellään oleville ihmisille. Kartta on toteutettu Onni Nurmen säätiön tuella. Voit tulostaa kartan omaan käyttöösi tästä (A3 koossa): Onnenkartta (aukeaa erillinen pdf-tiedosto uuteen välilehteen).

Kuva Onnenkartasta.