Seniorit

Ikääntyneiden toiminnan lähtökohtana on vanhenemisen monimuotoisuus ja tavoitteena on ikääntyneen laaja-alainen hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Toiminnan keskeinen ajatus on olemassa olevien voimavarojen vahvistaminen huomioiden ikääntyneen fyysiset, psyykkiset, sosiaaliset ja hengelliset tarpeet ja vahvuudet.

Toiminta on sekä kohdennettua että avointa ryhmämuotoista ja yhteisöllistä toimintaa. Toimintaa toteutetaan yhteistyössä Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Onnin yksiköiden, Pukkilan seurakunnan, Mäntsälän kansalaisopiston, Porvoonseudun musiikkiopiston, Pukkilan koulujen ja päiväkodin, vapaaehtoisten sekä alueella toimivien yhdistysten, asiantuntijoiden ja kulttuuritoimijoiden kanssa.

Kaikki alla olevat linkit aukeavat uusille välilehdille.

65+ PALVELUJEN TOIMINTAA JA PALVELUJA SYKSY 2022 
 

Tarvitsetko apua digiasioissa? Ikäihmisten tietotekniikkayhdistys ENTER ry:n digiopastukset senioreille jatkuvat syksyllä Hyvinvointikeskus Onnissa. Opastusta on tarjolla kerran kuukaudessa torstaisin 8.9., 6.10., 3.11 ja 1.12. klo 9-10.45 ilman ajanvarausta. Opastus on maksutonta. Lämpimästi tervetuloa opastuksiin! 
Avaa tästä linkki mainokseen. Lisäksi tullaan järjestämään tietoiskuja ajankohtaisista aiheista, seuraa tiedotusta kunnan kotisivuilla ja facebookissa!
Lisätietoa Enterin toiminnasta: www.entersenior.fi


Asiointi- ja palvelukuljetuksella pääset osallistumaan ja asioimaan:
Senioripalvelut/Asiointi- ja palvelukuljetus

Kela-taksin tiedot: 
Palvelut/Sosiaali- ja terveys/Kela-taksipalvelut

Onnin kerho
tiistaisin ja torstaisin:
Senioripalvelut/Onnin kerho

Palveluohjausta
 ikäihmisille: 
Palvelut/Sosiaali- ja terveys/SIIRI

Senioreiden kotisiivous- ja kotiapupalvelu
Kotisiivous- ja kotiapupalvelu


Vanhus- ja vammaisneuvoston tiedot sekä pöytäkirjat:
Päätöksenteko/Vanhus- ja vammaisneuvosto
Hyvinvointikeskus Onnin ikääntyneiden toimintaan haetaan vapaaehtoisia! Vapaaehtoisena lahjoitat aikaasi ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi tavalla, joka sopii sinulle. Voit sitoutua pitkäaikaiseen toimintaan, tai tulla vaikka vain kerran auttamaan tapahtumassa. Vapaaehtoistoiminnassa mukana oleville järjestetään lisäksi yhteistapaamisia, koulutusta ja virkistystä. Vapaaehtoisia kaivataan esim. torstain Onninkahveille kahvinkeittoon ja keskiviikon ulkoilukavereiksi Onninkoteihin. Voidaan myös yhdessä miettiä muita vaihtoehtoja oman kiinnostuksen mukaan. Tule mukaan lämminhenkiseen porukkaan, edistämään yhdessä hyvää naapuruutta ja yhdenvertaisuutta! Lisätietoja senioritoiminnan ohjaajalta p. 040 770 7054.

Pukkilan kunnan Onnenkartta on valmistunut 6.10.2020. Onnenkarttaan on kuvattu pukkilalaisille tärkeitä paikkoja esim. Hyvinvointikeskus Onni, Kirkonkylän koulu sekä Pukkilan kirkko. Karttaan kerätään ikäihmisen elämän merkityksellisiä asioita. Tietoja kerätään ikäihmiseltä itseltään sekä hänen läheisiltään. Kartan tarkoitus on tuoda näkyväksi ikäihmiselle tärkeät asiat häntä hoitaville ja hänen lähellään oleville ihmisille. Kartta on toteutettu Onni Nurmen säätiön tuella. Voit tulostaa kartan omaan käyttöösi tästä (A3 koossa): Onnenkartta (aukeaa erillinen pdf-tiedosto uuteen välilehteen).

Kuva Onnenkartasta.