Maahanmuutto

Ajankohtaista 3/2022:
Pukkilan kunta valmistelee Maahanmuuttoviraston Migrin pyynnöstä hätämajoituspistettä Torpin koululle 40 henkilölle. Vielä ei ole tietoa tulijoiden varmasta saapumisesta, eikä siitä ketä, milloin ja kuinka monta Ukrainan sotaa pakenevaa ihmistä saamme ottaa vastaan. Kunta organisoi toimintaa, mutta tämä on kaikkien yhteinen ponnistus. Mukana on vapaaehtoisia työntekijöitä, yhdistyksiä ja lahjoittajia, jotka mahdollistavat valmistautumisen kiireellisellä aikataululla.

Kunta tiedottaa valmistautumisen etenemisestä kunnan verkkosivuilla (etusivulla) ja Facebookissa. Tarvittaessa maahanmuuttoon liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä hyvinvointijohtajaan, mutta ensisijaisesti toivotaan, että ennen yhteydenottoa tarkistetaan, löytyykö vastaus kysymykseen jo kunnan tiedotteista. Kunta myös toivoo, että Torpin koululla vältettäisiin nyt turhaa liikkumista.

Yhteistyössä on voimaa!

Alipi-palvelupiste tarjoaa maahanmuuttoon liittyviä ohjaus-, neuvonta- ja asiantuntijapalveluja palvelualueen maahanmuuttajille, viranomaisille, työnantajille, järjestöille ja muille tahoille, jotka tarvitsevat lisätietoa tai konsultaatiopalveluja maahanmuuttoon liittyvissä asioissa.

Palvelupiste on tarkoitettu kaikille palvelualueen maahanmuuttajille riippumatta Suomeen muuton syistä tai asumisajasta. Palvelualueeseen kuuluu Päijät-Häme, Pukkila ja Myrskylä.

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla tai voit tulla asioimaan palvelupisteellemme. Tässä tapauksessa varaa aika etukäteen.

Palveluneuvonta

Tarjoamme Sinulle henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta:

  • maahanmuuttoon liittyvät asiat (rekisteröityminen, lupa-asiat)
  • tietoa maahanmuuttajien oikeuksista ja velvollisuuksista (lainsäädäntö)
  • neuvontaa ja tiedotusta suomalaisen yhteiskunnan viranomaisjärjestelmästä ja palveluista
  • neuvontaa arkielämään liittyvissä asioissa (asuminen, työ, sosiaaliturva, koulutus jne.)
  • arkielämän muut pulmatilanteet

Palveluneuvonnassa ohjaamme Sinut tarvittavien palvelujen piiriin. Palveluneuvonnassa saat ohjausta ja neuvontaa suomeksi, englanniksi, venäjäksi, espanjaksi ja ruotsiksi. Tarvittaessa käytämme tulkkia. Palvelumme on maksutonta.

Yhteystiedot

Lahden Palvelutori
Kotouttamo
Kauppakeskus Trio, 2. kerros
osoitteessa Aleksanterinkatu 18, 15140 Lahti

Avoinna ma-pe klo 9-15

Sähköposti: alipi@lahti.fi

Puh. 050 539 1604 (suomi, englanti, venäjä)
Puh. 050 539 1649 (suomi, englanti, ruotsi, saksa)
Puh. 050 539 1650 (suomi, englanti, venäjä, espanja)

Lisätietoja:
www.alipi.fi