Vanha kirjastokaappi

Pertti Mäkelän kuvakooste tilaisuudesta, jossa kultturiyhdistys paljasti Vanhan kirjastokaapin Hyvinvointikeskus Onnissa Kuutamotapahtuman yhteydessä.

Pukkilan ensimmäinen lainakirjasto perustettiin 1800-luvun lopulla Savijoelle. Hankkeen takana oli joukko valistuneita yksityishenkilöitä, ja kirjahankinnat rahoitettiin lainaajilta perityillä pienillä käyttömaksuilla.

Kirjaston ensimmäisestä ”kodista” ei ole tietoa, mutta viimeinen, jossa tämä alkuperäinen kaappi oli aina elokuun 26. päivään 2015 saakka, oli entinen Emil ja Sylvi Seppälän, nykyinen Anmari ja Bruno Ahvenisen talo. Emil Seppälä oli kyläkirjaston viimeinen hoitaja ja hänen vaimonsa Sylvi Anmari Ahvenisen täti isän puolelta.

Savijoen kirjasto palveli kyläläisiä vuoteen 1957 saakka. Toiminnan päättyessä kirjakokoelma käsitti vajaat 400 nidettä; se on tallella lähes kokonaisuudessaan.

Pukkilan kunnankirjastossa pisimpään palvellut kirjastosihteeri Taisto Muhonen (nyt eläkkeellä, aktiivinen yhdistystoimija ja kirjallisuusesitelmien pitäjä) valitsi kirjavarastosta edustavan kokoelman, joka nyt on nähtävillä Wanhassa kirjastokaapissa kirjaston tiloissa.

Tervetuloa tutustumaan!