Kirjasto

Ajankohtaista kirjastopalveluissa!
Pukkilan kirjasto on valitettavasti suljettu ajalla 5. – 18.7.2021. Emme peri myöhästymismaksuja sulkuajalta.Kirjasto on yhteisöllinen oleskelupaikka, jossa tuetaan mm. sosiaalista-, harrastus-, opiskelu- ja yhdistystoimintaa. Lukuerkkerissä voi keskittyä valoisassa tilassa kirjaan, sanomalehtiin tai aikakauslehtiin. Kirjojen ja lehtien lisäksi kirjastossa on hyvä valikoima elokuvia, musiikkia ja äänikirjoja. Yleisöpäätteet ja langaton verkko ovat kaikkien käytössä. Kirjastossa on digitointipiste, jossa onnistuu valokuvien, diojen, negatiivien, VHS-kasettien ja isompien kuvien, karttojen sekä lehti- tai kirja-aukeamien digitointi. 

Vitriinissä on vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden ja kirjastossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia. Kirjastossa on järjestetty esim. kirjailijavierailuja, luentoja, valokuvatapahtumia, nukketeatteriesityksiä, musiikkitapahtumia ja yleisökeskusteluja. Kirjastossa on kokoontunut mm. junioreiden pelikerho, senioreiden digikerho, kirjaston käsityökerho ja Pukkilan lukupiiri. Kirjaston tilojen varaamisesta kokouksiin tai koulutuksiin voi tiedustella kirjastonjohtajalta.

Kirjastohenkilökunta auttaa mm. tiedonhaussa, opiskelumateriaalin etsinnässä, verkkokirjaston käytössä, e-aineiston käytössä, kaukolainauksessa, lainaus- ja palautusautomaatin käytössä, Celia-aineistoon liittyvissä kysymyksissä jne. Kysy rohkeasti neuvoa!

Henkilö joka iän, vamman tai sairauden takia ei kykene tulemaan kirjastoon voi ilmoittautua kirjaston kotipalvelun käyttäjiksi ottamalla yhteyttä kirjastoon. Pukkilan kirjaston kokoelmista puuttuvaa aineistoa voi olla mahdollista saada kaukolainaan muista kirjastoista. Kaukolainapyynnön voi tehdä kirjastossa, alla olevalla lomakkeella tai sähköpostitse.

Lainoja voi kirjaston ollessa suljettuna palauttaa omalla vastuulla ulko-oven vieressä olevaan vihreään palautuslaatikkoon. Lainat rekisteröidään palautetuksi seuraavana aukiolopäivänä.

Pukkilan kirjastopalvelut tarjoaa Myrskylän ja Pukkilan kirjasto, joka on kuntien yhteinen kirjastolaitos. Myrskylän kunnan hallinnoiman sivistyslautakunnan kirjastojaoksen jäsenet löytyvät oheisesta linkistä: Lautakunnat ja jaostot

Kirjaston aukioloajat

ti, keklo 14 – 19
toklo 13 – 18
peklo 09 – 13
Pyrimme avaamaan omatoimikirjaston mahdollisimman pian, silloin myös lauantaisin pääsee kirjastoon.

Normaalista viikkoaukiolosta poikkeavat päivät näet alla olevasta linkistä:

2021 poikkeavat aukiolot (aukeaa erillinen pdf)

Käyttösäännöt
Maksut ja laina-ajat
Kirjaston lehdet
Koukuta kirja – koulujen ja kirjaston lukukampanja
Kirjaston kotipalvelu
Vanha kirjastokaappi

Verkkokirjasto – HELLE.FINNA
ELLIBS-E-KIRJAT
Naxos -musiikkipalvelu
Viddla -elokuvien suoratoistopalvelu
Celia.fi äänikirjat
Digi.kirjastot.fi
Valokuvien ja VHS-kasettien digitointi

Kirjaston lomakkeita

Hankintaehdotus – sähköinen lomake
Kaukopalvelupyyntö – sähköinen lomake
Asiakkaaksi ilmoittautuminen / kirjastokorttihakemus – pdf

Anna palautetta tai kerro kehittämisideasi Pukkilan kirjastolle!