Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä: kasvomaskien jakelu vähävaraisille

Päijät-Soten logo

Maskien noutopiste Pukkilassa on:

Kunnantalon palvelupiste
Hallitustie 2, 07560 Pukkila.

Maskien jako avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 9-12.

Lisäys 8.2.2021:

Jatkossa pestäviä kangasmaskeja ei enää hankita jakelupisteisiin, vaan kangasmaskit korvataan kertakäyttöisillä maskeilla. Jakamatta olevat kangasmaskit jaetaan kuitenkin loppuun. Yksiköihin on toimitettu kertakäyttöisiä maskeja, mitkä ovat pakattu 10 – 50 kappaleen pakkauksiin ja maskeja jaetaan talouden koon mukaan seuraavasti:

1 hlö/talous 10 maskia
2 hlöä/talous 20 maskia
3 hlöä/talous 30 maskia
4 hlöä/talous 40 maskia
5 hlöä tai enemmän/talous 50 maskia.

Lisäys 2.2.2021:

Hyvinvointiyhtymä järjestää yhteistyötahojen kanssa vähävaraisten maskien jaon. Kunnissa olevissa jakelupisteissä on jaettu pestäviä kangasmaskeja. Viikosta 6 alkaen jakoon tulee myös kertakäyttöisiä maskeja. Yhtymä toimittaa kertakäyttöisiä maskeja myös seurakuntien diakoniapalveluihin. Yhtymä seuraa maskien menekkiä ja tilaa tarvittaessa lisää maskeja jaettavaksi.

Alkuperäinen julkaisu 20.8.2020:

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä jakaa maksuttomia kasvomaskeja vähävaraisille. Kangasmaskit ovat pestäviä ja niitä jaetaan yli 12-vuotiaille kolme (3) kappaletta henkilöä kohti. THL:n antama kasvomaskin käyttösuositus on voimassa koko Päijät-Hämeen alueella. Kasvomaskin käytöllä voidaan suojata toisia ihmisiä ja ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille, jotka eivät pysty hankkimaan maskeja. Muut hankkivat maskit itse. Yhtymä on valmistellut maskien jakelun yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa.

Lisätietoja:
perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialajohtaja Mika Forsberg p. 044 719 5630

www.phhyky.fi

Tiedote on ollut nähtävillä kunnan kotisivuilla 20.8.2020 alkaen. Muokattu 2.2.2021 kertakäyttömaskien jaon lisäyksellä. Muokattu 8.2.2021 lisäyksellä, että kangasmaskit poistuvat kokonaan käytöstä.