Maahanmuuton valmiusryhmä tiedottaa

Maahanmuuton valmiusryhmä tiedottaa:
Pukkilan kunta on aloittanut valmistautumisen 40 ukrainalaisen hätämajoittamiseen Torpin koululle Migrin/Maahanmuuttoviraston ohjeistuksien mukaisesti. Koululta poistetaan kunnan toimesta alkuviikon aikana kierrätykseen menevää tavaraa. Lisäksi paperitöiden osalta mm. palo- ja pelastussuunnitelmat, vaadittava käyttötarkoituksen muutos sekä terveysviranomaiselle annettavat selvitykset ovat valmistumassa tällä viikolla.

Kuntaan on tullut lukuisia kyselyjä siitä, miten kukin voisi olla avuksi. On ollut ihana seurata ihmisten auttamishalun kasvamista. Viime viikolla pyysimmekin teitä varautumaan selvittämällä olisiko teillä ehjää ja siistiä vaatetta, kenkiä, liinavaatteita, pyyhkeitä, peittoja, tyynyjä, täkkejä, leluja, vedenkeittimiä, mikroja, jääkaappeja tms. tavaraa, jota haluaisitte lahjoittaa tulijoille. Koska emme tiedä, ennen kuin viranomainen meille signaalin antaa, milloin tarkalleen ja kuinka monta tulijaa on tulossa, jouduimme pyytämään, että pesette ja pussitatte sekä merkitsette pussin sisällön odottamaan tulevaa pyyntöämme siitä, minne ja koska tavarat voidaan toimittaa. Tämän osalta olemme yhä samassa tilanteessa. Kiitos kun jaksat odottaa valmiudessa tavaroiden toimituksen kanssa.

Viime viikon yhdistysillassa pyysimme myös yhdistystoimijoita valmistautumaan ja selvittämään yhdistystoimijoiden tilanteen. Paikallinen MLL ottikin jo vastaan lelunkeräyshaasteen. He tiedottavat siitä sopivassa kohtaa lisää.

Pyysimme viime viikolla myös ilmoittautumaan kunnanjohtajalle, mikäli on valmis tekemään vapaaehtoistyötä hätämajoittujien kanssa (https://pukkila.fi/info/yhteystiedot/). Kiitos kaikille rekisteriin ilmoittautuneille. Vieläkin voit ilmoittautua ryhmään mukaan, ilmoittamalla puhelinnumerosi kunnanjohtajalle avattavaan WA-ryhmään. Tulemme ensivaiheessa todennäköisesti tarvitsemaan siivoustaitoisia, venäjän ja/tai ukrainan kielen taitajia sekä tilavalvojia.

Loppuviikon aikana tulemme tarvitsemaan vapaaehtoisten työpanosta Torpin koulun siivoamiseen. Erityisesti nyt siis kaikki, jotka voisivat olla ke-pe välillä mukana siivoustyössä, ilmoitattehan yhteystietonne ryhmään! Tarkemmat ajat sovitaan tehtävään ilmoittautuneiden vapaaehtoisten kanssa.

Muistathan, että turha oleskelu Torpin koulun alueella ei ole suotavaa ja kunta tiedottaa asioiden etenemisestä mahdollisimman tiheästi. Varautumistyötä tehdään nyt omien töiden ohella, joka saattaa vaikuttaa reagointiaikoihin joissakin kunnan palveluissa.

Yhteistyöterveisin,
Sanna Saarenkoski
hyvinvointijohtaja