Lisätietoja valokuituhankkeesta Torpin alueella

Pukkilan kunta, Nivos Oy ja Pukkikuitu ry neuvottelivat 31.5. mahdollisista yhteistyökuvioista valokuituverkon toteuttamiseksi. Taustalla on Pukkilan kunnanhallituksen yksimielinen päätös ehdottaa valtuustolle periaatepäätöksen tekemistä valokuidun rakentamisesta koko kunnan alueelle. Neuvotteluita verkon toteuttamisesta on käyty myös muiden toimijoiden kanssa, ja ratkaisuja tehdään alkusyksystä 2021.

Pukkilan kunta tilasi 20.5. selvityksen valokuituverkon rakentamisesta tietoverkkoyhtiö Cinialta. Selvitys sisältää alueanalyysin koko kunnan alueelta, toteuttamisvaihtoehdot rahoitusmalleineen, kannattavuuslaskelmia sekä operointi- ja hallintosuunnitelman. Selvitys valmistuu elokuussa 2021 jatkopäätöksenteon tueksi. Lue lisää: https://pukkila.fi/valokuituverkon-suunnittelu-koko-kunnan-alueelle-kaynnistynyt/

Nivoksen kanssa on sovittu, että mahdollisia yhteistyökuvioita tarkastellaan lähemmin selvityksen valmistuttua, myös Torpin osalta. Uudessa tilanteessa Nivos ei ryhdy tekemään kesäksi kaavailtuja kiinteistökatselmuksia tai liittymäsopimuksia Torpissa.

Nivoksen roolista Pukkilan valokuituhankkeessa neuvotellaan seuraavan kerran elokuun lopussa. Nivos voisi olla yksi mahdollisista yhteistyökumppaneista esimerkiksi verkon rakennuttamisessa, operoinnissa ja hallinnoinnissa sekä internetyhteys-, laskutus- ja reskontrapalveluissa.

Pukkilan valokuituhankkeen tavoitteena on edetä laajan valokuituverkon rakentamisvaiheeseen mahdollisimman nopeasti. Tiedotamme hankkeen etenemisestä suunnitelmien, aikataulujen ja yhteistyökumppaneiden tarkentuessa.

Terveisin,
Pukkilan kunta & Pukkikuitu ry