Kutsutaksiliikennettä Pukkilassa 31.5.2021 saakka

Pukkilassa on etsitty ratkaisua julkisen liikenteen vähentymiseen. Uutena vaihtoehtona kokeillaan kutsutaksiliikennettä, jota ajetaan koulupäivinä koulukyytien välisenä aikana. Kokeilu alkoi 1.2.2021 ja se kestää 31.5.2021 saakka.

Kokeilussa pyritään selvittämään olisiko päivällä ajettavalla kutsutaksiliikenteellä tarvetta ja voisiko se osaltaan olla edistämässä julkisen liikenteen tarjontaa.

Kokeilun ajan olevilla edullisilla matkahinnoilla kannustetaan kuntalaisia kokeilemaan takseja. Jos kokeilu koetaan onnistuneeksi, niin toimintaa jatketaan myöhemmin vakinaisesti.

Kyyti tilataan esim. kotiin ja puhelussa kerrotaan paikka, johon olisi tarve taksilla päästä sekä mahdollinen tarve paluukuljetukselle. Liikennöitsijä ottaa tilaukset vastaan kahta päivää aikaisemmin ja ajo ajetaan aikavälillä klo 9:15 – 12:00. Jos haluaa kyydin maanantaiksi, on tilaus tehtävä perjantaina. Tiedustelut tehdään soittamalla numeroon 041 319 0788 (Pukkilan palvelulinja) arkisin klo 9.15-12.00. Kuntalaiset voivat myös edellisenä tai samana päivänä kysyä mahdollisuutta kyyditykseen, mutta aikaisemmin sovitut ajot ovat silloin etusijalla. Liikennettä ajetaan vain niinä päivinä, jolloin koulukuljetuksillekin on tarve. Kuljettaja suunnittelee reitin niin, että taksi ehtii myös takaisin Pukkilaan ajamaan iltapäivän koulukuljetukset.

Kutsutaksiliikennettä ajetaan kunnan sisäisesti, Orimattilaan, Monninkylään, Mäntsälään ja niihin kohteisiin, joihin ajallisesti on mahdollista liikennettä suunnata ilman, että varsinainen koululiikenteen ajaminen vaarantuu.

Kuljetusta ei saa hyödyntää tilanteessa, jossa on flunssaoireita. Sen sijaan on mahdollista hyödyntää kyytejä esim. muihin lääkärikäynteihin Orimattilassa. Taksissa käytetään maskia ja ajoneuvo desinfioidaan ohjeiden mukaisesti. Myös kuljetettavien määrä pidetään sellaisena, että voidaan varmistua kyydin turvallisuudesta.

Kokeilujaksolla kuntalaisille Pukkilan sisäiset kyydit maksavat 1,00 € yhdensuuntaisesti. Kuntarajan ylittävien matkojen yhdensuuntainen hinta on 2,50 €. Kyyti maksetaan käteisenä kuljettajalle.

Koska kyse on kokeilusta, niin toiminnassa voi ilmetä sellaisia hankaluuksia, joita ei ole osattu ennalta ennakoida. Siksi pyydämme ymmärrystä uuden toimintamuodon kehittämiselle ja siihen liittyville mahdollisille liikenteen toimimattomuuksille. Kokeilusta kerätään palautetta takseihin tulevilla palautelapuilla. Kehitys- ja parannusehdotuksia voi myös lähettää osoitteeseen katri.roivainen@pukkila.fi. Tavoitteena on tukea kuntalaisten pääsyä erilaisten palveluiden piiriin ja mahdollistaa liikkumista etäämmällekin Pukkilasta esim. Orimattilan kautta Lahteen tai Monninkylän kautta Porvooseen.

Lisätietoja antaa elinvoimapäällikkö Katri Roivainen, p. 040 542 2592.

 

Pikaohje kuvana taksin käyttöä varten

Alkuperäinen julkaisu 22.1.2021 otsikolla ”Kutsutaksiliikenne alkaa”. Julkaisua päivitetty 3.3.2021 ”Kutsutaksiliikenteelle jatkoa 31.5.2021 saakka”.