Tilavuokraus

Hyvinvointikeskus Onnin julkisessa käytössä olevia toiminnan tiloja käyttää useampi toimija. Toimintaa järjestetään ensisijaisesti yli 65-vuotiaille pukkilalaisille, mutta myös muille kuntalaisille. Lisäksi tiloja voidaan vuokrata muihin tarkoituksiin. Tilojen sujuvan käytön koordinoimiseksi on määritelty periaatteet, mitkä perustuvat seuraavassa esitettyyn ensisijaisuusjärjestykseen sekä ennakolta tehtyyn tilavaraukseen ja sopimukseen tilojen käytöstä.

Pääperiaatteet ovat seuraavat:

 1. tiloja käytetään kunnan, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän sekä sovittujen yhteistyötahojen (järjestöt, opistot, srk) järjestämään säännölliseen, kuntalaisille avoimeen toimintaan a) ensisijaisesti ikääntyneiden päiväaikaiseen toimintaan b) toissijaisesti muille kuntalaisille kohdennettuun toimintaan
 2. ryhmätiloja annetaan maksutta käyttöön paikallisille järjestöille heidän omiin kokouksiinsa ja kokoontumisiinsa
 3. tiloja voidaan vuokrata muille organisaatioille tai yhteisöille esim. koulutuksiin ja kokouksiin
 4. tiloja ei vuokrata yksityisille henkilöille eikä kaupallisiin tarkoituksiin

Varaukset

Onnin palvelupiste
p. 040 152 0460
palvelupiste@pukkila.fi

Tilat

Maria-kabinetti

Tila soveltuu pienempään ryhmätoimintaan, koulutuksiin ja palavereihin. Pöydän ääreen mahtuu enintään 16 henkilöä. Lisätuoleja on mahdollista sijoittaa tilaan. 

Kokoustilassa on videotykki, valkokangas, cd, dvd ja 5-kanavainen äänentoisto. Löytyy myös liitäntä kannettavalle tietokoneelle sekä langattomalle järjestelmälle.

Saima-sali

Tilaa soveltuu mm. ryhmätoimintaan, koulutuksiin, kokouksiin, esitelmiin, musiikkimatineoihin, elokuvan katseluun, liikuntatilana (myös avoimella yhteydellä kuntosaliin) ja siirrettävän seinän ollessa avoinna kahvioon esim. juhlatilan jatkeena. Saliin mahtuu enintään 42 henkilöä käyttötarkoituksesta riippuen.

Tilassa on videotykki, valkokangas, projektori, cd, dvd, piano, jumppavarusteita, tuolit + pöydät sopimuksen mukaan. Kaapista löytyvät AV-keskuslaitteet ja salissa on 5-kanavainen äänentoisto sekä laajakuvavalkokangas elokuva- ja esitelmäkäyttöä varten. Erilliset vahvistimet lähettävät päivittäisessä talon toiminnassa taustamusiikkia kahvioon, viereiseen kuntosaliin, pukuhuoneisiin, terveyssiipeen ja uima-allastilaan.

Tilassa on lisäksi induktiosilmukkavahvistin.

Takkatila

Takkatila soveltuu pienempään ryhmätoimintaan ja palavereihin. Istumapaikkoja on 12 kokouspöydän ympärille ja viisi oleskelunurkkauksessa. Tilan varusteisiin kuuluvat takka, jääkaappi, minikeittiö, suuri pöytä, tuolit ja sohvarymä. Tila on muunneltavissa siten, että se on avoinna sauna-allastilojen sekä kuntosalin aulatilaan tai se suljetaan liukuseinällä äänieristetyksi huoneeksi.

Kuntosali

Varustus:

– jälkaprässi
– vatsa- + selkälaite
– polven ojennus- + koukistuslaite
– käsien työntö- +vetolaite
– kyljen kiertolaite
– lonkan loitontaja- + lähentäjälaite
– ristikkäistalja
– puolapuut
– mattoja, jumppapalloja, käsipainoja sekä kahvakuulia

Sauna- ja allasosasto

Sauna- ja allasosastolla on puku-, suihku- sekä saunatilat naisille ja miehille. Pesu- sekä allastiloissa on käytössä normaalit uimahallikäytännöt:

– huolellinen peseytyminen ennen altaaseen menoa
– saunassa on käytettävä istuinalustaa
– tiloissa juokseminen on kielletty 
– altaaseen hyppiminen on myös kiellettyä.

Allasosastossa yksi perusallas mitoiltaan 12,5 x 5,5 m, jonka yhteydessä on vesihierontapisteitä. Altaan pohjaprofiili on pituussuunnassa laskeva 130 cm:stä 150 cm:iin. Altaan vedenpinnan korkeutta voidaan säädellä 40cm:n tasoerolla eli syvyydet ovat silloin altaan päissä 90 cm ja 110 cm.

Altaalla on avoimia uintivuoroja, vesijumppia, senioreiden vesiliikuntaa, koululaisuinteja sekä järjestöjen uintivuoroja. Allas on mahdollista myös vuokrata yksityiseen käyttöön. Altaalla on vesiliikuntaan soveltuvia välineitä sekä vesileluja.

Aula–kahvio

Kahviossa on stereoäänentoisto toteutettuna pinnallisten kaiuttimien avulla. Saima-salista lähetettävä ohjelma välitetään lattian alla olevalla induktiosilmukalla. Kahvion kassalla ja Onnin palvelupisteen tiskillä on lisäksi erilliset pienet palvelutiskisilmukat.

Kahviosta pääsee sisäpihan japanilaiseen puutarhaan ja tilassa on takka. Kahvion päädystä suora yhteys Saima-saliin liukuseinän ollessa avoinna.


Tilojen käytöstä peritään korvaus seuraavien maksuluokkien mukaisesti:

Maksuluokka 1

 • paikalliset organisaatiot niiden omissa nimissä järjestettävään ei avoimeen toimintaan
 • Onninkotien asukkaiden syntymäpäivä- tms. juhlat
 • – 50% maksuluokka 3:n hinnasta

Maksuluokka 2

 • kunnan ulkopuoliset sidosryhmät
 • – 25% maksuluokka 3:n hinnasta

Maksuluokka 3

 • täysin ulkopuoliset toimijat
 • täysi, kunnanhallituksessa vahvistettu hinta

Hintoihin lisätään alv 24 %

TilaVuokraAlkava seuraava tunti €/h
Sauna-allasosasto€ / 1,5 h
Maksuluokka 180Sopimuksen mukaan
Maksuluokka 2120Sopimuksen mukaan
Maksuluokka 3200Sopimuksen mukaan
Kuntosali€ / 1 h
Maksuluokka 13010
Maksuluokka 25010
Maksuluokka 37010
Allasosasto + kuntosali€ / 2 h
Maksuluokka 1100sopimuksen mukaan
Maksuluokka 2140sopimuksen mukaan
Maksuluokka 3250sopimuksen mukaan
Saima-sali€ / 1 h
Maksuluokka 125sopimuksen mukaan
Maksuluokka 250sopimuksen mukaan
Maksuluokka 370sopimuksen mukaan
Maria-kabinetti€ / 1 h
Maksuluokka 1255
Maksuluokka 2505
Maksuluokka 3705
Takkatila€ / 1 h
Maksuluokka 1255
Maksuluokka 2505
Maksuluokka 3705
Aula-kahvio€ / 1 h
Maksuluokka 1105
Maksuluokka 2205
Maksuluokka 3405