Onnin vuosi 2012

Vapaa-ajan kokoontumis- ja harrastusmahdollisuuksia hyödynnettiin ahkerasti vuonna 2012 – kokonaiskävijämäärä yli 14 000

Hyvinvointikeskus Onnin asiakaskäynneissä ja kokoontumiskerroissa on edelleen tasaista kasvua edellisvuosiin nähden. Kaikkiaan Onnin toiminnassa tarjottiin kaikille kuntalaisille vuoden 2012 aikana avoimesti noin 1458 vapaa-ajan kokoontumis- ja harrastusmahdollisuutta ja niissä kirjattiin 14339 asiakaskäyntiä. Vuonna 2012 Onnissa kokoonnuttiin ikääntyneiden päiväaikaisissa tapahtumissa 615 kertaa ja asiakaskäyntejä näissä oli noin 7290. Näitä tapahtumia tuettiin Onni Nurmen Säätiön avustuksella. Kaikille kuntalaisille tarkoitettuja kunnan liikuntatoimen, paikallisten järjestöjen ja Mäntsälän kansalaisopiston järjestämiä säännöllisiä perheuinti-, vesijumppa- ja kuntosalivuoroja toteutettiin vuoden 2012 aikana 777, joissa käytiin noin 6400 kertaa. Näiden lisäksi muuta kansalaisopiston kurssitoimintaa järjestettiin 66 kertaa, joissa käytiin noin 640 kertaa.

Lisäksi Onnissa tarjottiin vuoden 2012 aikana kulttuuriohjelmaa. Kulttuuri-iltoja järjestettiin viisi yhteistyössä Porvoonseudun musiikkiopiston ja muiden kulttuuritoimijoiden kanssa. Onnissa järjestettiin näyttelyitä kahdeksan: Pirkko Inkisen Nimetön värien variaatio 4.1.-27.4.; Mäntsälän kansalaisopiston kevätnäyttely ILONA2012 22.4.; Torpin koulun 1-2 lk:n ja kirkonkylän eskari-ryhmän Avaruusnäyttely 23.4.-16.5.; Mielitarinani-piirustuskilpailun satoa 3.5.-15.6.; Veera Kerttulan vesivärimaalauksia 18.6.-30.8.; Arto Luoman Syksyn merkkejä 3.9.-31.10. ja Anne Kansikkaan, Mirja Riihiluoman ja Arja Vornasen Matka sydämeen, Vedic Art –taidetta  12.11.- 28.12.2012.

12. Onninpäivän konsertti järjestettiin yhteistyössä Porvoonseudun musiikkiopiston ja Lohjan kaupunginorkesterin kanssa Pukkilan Kirkonkylän koululla. Päiväkonsertti tarjottiin kutsuvieraskonserttina pukkilalaisille ikäihmisille ja koululaisille. Ohjelmana oli Pohjanmaalta Napoliin tenori Jyrki Anttilan tulkitsemana. Häntä säesti Lohjan kaupunginorkesteri Hannu Bisterin johdolla.

Tilastoitujen kokoontumisten ja käyntien lisäksi Onnin toiminnan tiloja on käytetty yksilökuntoutukseen, erilaisiin tapaamisiin, kokouksiin ja koulutuksiin. Lisäksi Onnin tiloissa ja Onnintorilla järjestettiin toukokuussa Tontti- ja talopäivä sekä elokuussa Pukkila Kuutamolla –tapahtuma.

Onni Nurmen Säätiön avustuksella toteutettiin kotisiivous- ja asiointikuljetuspalveluja ikääntyneille pukkilalaisille            

Onni Nurmen Säätiön tuella toteutettavien toimintojen ja palveluiden tavoite on tukea ikääntyneiden pukkilalaisten kotona asumista eri tavoin huomioiden sosiaalinen, psyykkinen ja fyysinen toimintakyky ja hyvinvointi. Hyvinvointikeskus Onnissa järjestetyn toiminnan lisäksi pukkilalaisille ikääntyneille ihmisille tuotettiin kotisiivouspalvelua kaikkiaan 562 tunnin verran. Kotisiivouspalveluun oikeutettuja ovat pääsääntöisesti yli 75-vuotiaat pukkilalaiset, joiden sosiaalinen tai hoidollinen tilanne edellyttää kotona selviytymisen tueksi siivousapua. Yli 75-vuoden iän lisäksi säätiön tuella toteutetun kotisiivouspalvelun saamisen ehtona olivat heikentynyt toimintakyky ja alle 1800 euron bruttotulot kuukaudessa. Lisäksi Säätiön tukeman asiointi- ja palvelukuljetusliikenteen kyydissä matkustettiin vuoden aikana 1044 kertaa. Palvelutaksi kulkee tiistaisin ja torstaisin klo 9-14 välillä Pukkilan kunnan alueella ympäri vuoden.