Onni Nurmi syntyi Itä-Uudellamaalla Pukkilan Savijoella 24.10.1885 köyhiin oloihin, yksinhuoltaja-äitinsä helmoihin. Poika oli olosuhteista huolimatta toivottu ja kaivattu lapsi; nimensä mukaisesti onnen tuoja. Sata vuotta sitten ei kukaan osannut arvatakaan, millainen onnen tuoja Onni Nurmi oli pukkilalaisille. Lue tiedossa oleva Onnin tarina tästä.

Onnin perintö elää Pukkilassa mm. Hyvinvointikeskus Onnissa pukkilalaisille ikääntyneille järjestettävän monipuolisen toiminnan kautta. Onni Nurmen Säätiö tukee vuosittaisella avustuksella ikääntyneiden toimintaa Hyvinvointikeskus Onnissa.

Vuonna 2015 vietettiin myös musiikillaan suomalaisten elämään vaikuttaneiden säveltäjien ja muusikoiden juhlavuosia. Jean Sibeliuksen, Tapio Rautavaaran ja Toivo Kärjen syntymästä kului tasavuosia. Onni Nurmen 130-vuotisjuhlavuotta juhlittiinkin Pukkilassa muun muassa suomalaisen musiikin sävelin. Konserttien lisäksi juhlavuoden syksyä sävytti onnellisuusaiheinen Onni kaamoksessa - teemailtapäivä. Hyvinvointikeskus Onnin seinillä nähtiin syksyllä myös Onni Nurmen historiasta kertova näyttely sekä lasten kuvataidekoululaisten näkemyksiä Onni-teemasta.

Menneen juhlavuoden ohjelma on näkyvissä sivun oikeassa reunassa ja kuvia tapahtumista voi katsoa sivun alareunasta löytyvistä linkeistä. Juhlavuoden konsertit ja tapahtumat olivat maksuttomia yli 65-vuotiaille pukkilalaisille ja avoimia kaikille. 

Kiitos yhteistyöstä juhlavuoden tapahtumien toteuttamisessa Lohjan kaupunginorkesterille, Porvoonseudun musiikkiopistolle, Pukkilan seurakunnalle, Mäntsälän kansalaisopistolle, Pukkilan kulttuuriyhdistykselle ja muille lähiseudun toimijoille. Juhlavuoden tapahtumissa oli vuoden aikana yhteensä noin 1260 kävijää - kiitos kuuluu siis myös kaikille aktiivisille osallistujille!

 

Onnin tarina Leena Karppisen kirjoittamassa Onni - kronikassa

 

Pertti Mäkelän valokuviin tallentamia tunnelmia juhlavuoden tapahtumista

Suomalaisen musiikin päivän konsertti Pukkilan kirkossa

Reissumiehen lauluja - päiväkonsertti Onnissa

Kuvataidekoulun Onni - näyttelyn avajaiset

Onni Nurmi 130 vuotta syntymäpäiväkonsertti

Onni Nurmen haudalla 24.10.2015

Onni Nurmen historia - näyttelyn avajaiset

Iskelmää ja Magiaa

Muotokuvia jazzlegendoista 130 vuoden ajalta

Käyn monta tietä matkallain  - Kansallisteatterin kiertuenäyttämö Onnissa

Onninpäivän konsertti - Lauantain toivotut Onnia muistellen