KirjastoJaanaSelin

Kirjasto on yhteisöllinen oleskelupaikka, jossa tuetaan mm. monenlaista sosiaalista-, harrastus-, järjestö-, opiskelu- ja yhdistystoimintaa. Lukusalissa tai erkkerissä voi keskittyä valoisassa tilassa kirjaan, sanomalehtiin tai aikakauslehtiin. Kirjojen ja lehtien lisäksi kirjastossa on hyvä valikoima elokuvia, musiikkia ja äänikirjoja. Yleisöpäätteet ja langaton verkko ovat kaikkien käytössä. Lukusalin lehtihyllyn takana on digitointipiste, jossa onnistuu valokuvien, diojen, negatiivien, VHS-kasettien ja isompien kuvien, karttojen sekä lehti- tai kirja-aukeamien digitointi. Kirjaston tiloissa käytettäväksi voi lainata myös tablettitietokoneita.

Lukusalin vitriineissä on vaihtuvia näyttelyitä ympäri vuoden ja kirjastossa järjestetään usein erilaisia tapahtumia. Kirjastossa on järjestetty esim. kirjailijavierailuja, luentoja, valokuvatapahtumia, nukketeatteriesityksiä, musiikkitapahtumia ja yleisökeskusteluja. Kirjastossa kokoontuu junioreiden pelikerho, senioreiden digikerho, kirjaston kässäkerho ja Pukkilan lukupiiri. Kirjaston tilojen varaamisesta kokouksiin tai koulutuksiin voi tiedustella kirjastonhoitajalta.

Kirjastohenkilökunta auttaa mm. tiedonhaussa, opiskelumateriaalin etsinnässä, verkkokirjaston käytössä, e-aineiston käytössä, kaukolainauksessa, lainaus- ja palautusautomaatin käytössä, Celia- aineistoon liittyvissä kysymyksissä jne. Kysy rohkeasti neuvoa!
Henkilö joka iän, vamman tai sairauden takia ei kykene tulemaan kirjastoon voi ilmoittautua kirjaston kotipalvelun käyttäjiksi ottamalla yhteyttä kirjastoon. Pukkilan kirjaston kokoelmista puuttuvaa aineistoa voi olla mahdollista saada kaukolainaan muista kirjastoista. Kaukolainan hinta on 3 euroa nide ja mahdolliset lähettävän kirjaston perimät kulut. Myrskylän ja Porvoon kirjastosta tulevat kaukolainat ovat ilmaisia. Kaukolainapyynnön voi tehdä kirjastossa tai sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lainoja voi kirjaston ollessa suljettuna palauttaa omalla vastuulla ulko-oven vieressä olevaan vihreään palautuslaatikkoon. Lainat rekisteröidään palautetuksi seuraavana aukiolopäivänä.

Pukkilan kirjastopalvelut järjestää 1.1.2018. alkaen Myrskylän ja Pukkilan kirjasto, joka on kuntien yhteinen kirjastolaitos. Muutos ei vaikuta kirjastopalveluihin Pukkilassa. Tällä hetkellä Pukkilassa ja Myrskylässä on oltava erilliset kirjastokortit. Kirjastoissa otetaan käyttöön yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut, sekä aineisto- ja lainaajarekisterit kevään 2018 aikana kun molemmissa kirjastoissa on saatu otettua käyttöön Helle-kirjastojen Koha-kirjastojärjestelmä. Käyttöönoton aikataulusta tiedotetaan kun se on varmistunut.

Avoinna

ti, ke             klo 14 - 19
to                 klo 13 - 18
pe, la            klo   9 - 13
 
11-12.9. suljettu sisustusmuutosten vuoksi!
 
 

Kirjaston kotipalvelu
Vanha kirjastokaappi

Verkkokirjasto - AXIELL

Ellibs e-kirjat
PressReader e-lehtipalvelu
Naxos musiikkipalvelu

Celia.fi äänikirjat
digi.kirjastot.fi
Valokuvien ja VHS-kasettien digitointi

Kirjaston lomakkeita
Hankintaehdotus - sähköinen lomake
Kaukopalvelupyyntö - sähköinen lomake
Asiakkaaksi ilmoittautuminen / kirjastokorttihakemus - pdf

 
 

Uusinnat ja aineistotiedustelut:
p. 0400 376 276
Keskustie 15, 07560 Pukkila
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Laskutusosoite - Myrskyla.fi