Tukiperhekoulutus

Tapahtuma

Otsikko:
Tukiperhekoulutus
Milloin:
13.4.2018, 16.00 - 20.00
Kategoria:
Tapahtumat

Kuvaus

Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee jonkun joka välittää aidosti. Olisitko sinä tai sinun perheesi se joku yksin tulleelle nuorelle?

Koulutus turvapaikanhakijataustaisten nuorten tukiperheille ja tukihenkilöille 13.4. ja 15.4. Tavallisen, turvallisen tukiperheen tai tukihenkilön tarpeessa on muun muassa Pukkilassa asuvia nuoria.

Tukiperhe tai tukihenkilö on ilman perhettä Suomessa elävälle nuorelle kotoutumisen tuki, suomalaiseen elämään tutustuttaja ja luotettu ystäväperhe tai ystävä. Tukiperheelle tai tukihenkilölle toiminta tarjoaa mahdollisuuden tehdä aidosti merkityksellistä vapaaehtoistoimintaa, tukea yksin tullutta turvapaikanhakijanuorta kotoutumisessa sekä ystävystyä ja jakaa hetkiä omasta arjesta nuoren kanssa.

Etsimme tukiperheiksi ja tukihenkilöiksi tavallisia, turvallisia aikuisia ja perheitä, jotka ovat valmiita jakamaan arkeaan nuoren kanssa 1-3 kertaa kuukaudessa. Yhteinen tekeminen voi olla normaalia perhearkea (tukiperheet), juttelua, ulkoilua, harrastamista tai vaikka läksyissä auttamista. Toivomme vapaaehtoisilta sitoutumista toimintaan tarvittaessa pitkäkestoisesti, mutta sitoutumisesta voi päättää koulutuksen jälkeen.

Koulutuksessa saa valmiudet toimia yksintulleen turvapaikanhakijataustaisen nuoren vapaaehtoisena tukiperheenä tai tukihenkilönä. Haastattelemme kaikki osallistujat puhelimitse ennen koulutusta. Kaikilta toimintaan mukaan lähteviltä tarkastetaan heidän suostumuksellaan rikostaustaote ja sosiaalitoimen asiakasrekisteritiedot. Valitettavasti emme voi maksaa vapaaehtoisille kulukorvauksia.

Koulutukseen voit ilmoittautua sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
Soita meille ja kysy lisää: puh. 044 7211 245, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 044 7211 244, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 TukiperheidenKoulutus2018