Vuoden 2018 ensimmäinen lukupiiri

Tapahtuma

Otsikko:
Vuoden 2018 ensimmäinen lukupiiri
Milloin:
12.1.2018, 19.00
Sijainti:
Kirjasto - ,
Kategoria:
Tapahtumat

Kuvaus

Pukkilan lukupiiri kokoontuu vuonna 2018 ensimmäisen kerran perjantaina 12.1. klo 19 kirjastossa. Silloin keskustellaan suomalaisten rakkaimmaksi kirjaksi v. 2008 ja vuosisadan kirjaksi v. 2017 äänestetystä Mika Waltarin tiiliskiviromaanista Sinuhe, egyptiläinen.

Suunnattoman tuotteliasta ja lähes kaikilla kirjallisuuden osa-alueilla lastenkirjoja ja sarjakuvariimejä myöten suvereenisti liikkunutta Mika Waltaria on mahdotonta luonnehtia lyhyesti ja samalla edes lähimain kattavasti. Tämä Sörnäisten kuritushuoneen saarnaajan poika opiskeli itsekin aluksi teologiaa, mutta teki filosofian kandidaatin tutkinnon edellyttämän pro gradunsa käytännöllisestä filosofiasta 21-vuotiaana otsikolla Taivaallinen ja maallinen rakkaus. Jo 17-vuotiaana abiturienttina hän julkaisi esikoisteoksensa Jumalaa paossa. Yleensä Waltarin esikoisena pidetään muutaman viikon kuluessa syntynyttä romaania Suuri illusioni, jonka ilmestyessä tekijä oli 20-vuotias. Viimeinen romaani, Ihmiskunnan viholliset, ilmestyi 1964.

Mika Waltarin teoksia on käännetty yli 40 kielelle, ja niistä otetaan jatkuvasti uusia painoksia ympäri maailmaa. Teosten pohjalta on tehty 33 elokuvaa.

Sanataiteen edustajaksi Suomen akatemiaan Mika Waltari valittiin Toivo Pekkasen jälkeen v. 1957, ja hän erosi siitä 70 vuotta täytettyään v. 1978. Waltari kuoli keuhkosyöpään elokuussa 1979 kieltäytyen viimeiseen asti sairaalassa kivunlievitykseen tarjotusta morfiinista.


Tapahtumapaikka

Location:
Kirjasto