SähköpostiTulostaExport ICS

Vuoden 2017 viimeinen lukupiiri

Event

Title:
Vuoden 2017 viimeinen lukupiiri
When:
1.12.2017, 19.00
Category:
Tapahtumat
Created by:
Jaana Selin

Description

Juha ja Sisko Mauno ehdottavat ystävällisesti, että vuoden viimeinen lukupiiritapaaminen toteutetaan heidän kodissaan, Koskenkujantie 141, perjantaina 1.12. klo 19. Illan keskustelunaiheena on Rosa Liksomin tuotanto.

Rosa Liksom, oikealta nimeltään Anni Ylävaara, on syntynyt Ylitorniolla v. 1958 ja julkaisi esikoisnovellikokoelmansa Yhden yön pysäkki v. 1985 ja sen jälkeen tiheässä tahdissa yhteensä parikymmentä kaunokirjallista teosta. Niistä v. 2011 ilmestynyt Hytti nro 6 voitti Finlandia-palkinnon. Kirjallisuuden valtionpalkinnon Liksom on saanut kaksi kertaa ja jo ennen niitä sekä J. H. Erkon että Kalevi Jäntin palkinnon. Myös valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha on Rosa Liksomille myönnetty kahdesti.

Rosa Liksom on opiskellut yhteiskuntatieteitä ja antropologiaa Suomessa, Tanskassa ja Neuvostoliitossa. Hän on tehnyt uraa myös kuvataiteilijana ja kesällä 1997 Yrjö Siltalan pyynnöstä ilahdutti pukkilalaisiakin asettamalla useita kymmeniä maalauksiaan ja piirroksiaan näytteille Koivulinnaan. Kirjailijana häntä luonnehditaan postmodernistiksi, jonka tyylikeinoista lapin murteen ahkera ja taidokas käyttäminen on mieleenpainuvimpia.