Kunnanhallituksen puheenjohtajat Reijo Korhonen, Jukka Lehtimäki ja Ulla Onnila julistivat Myrskylän, Pukkilan ja Lapinjärven kunnat metropoliasumisen vaihtoehtoiseksi alueeksi.  Julistautumistilaisuudessa 13.5. oli runsaasti mediaa paikalla.

 

Kolme kuntaa vetosi asumisen vapauden puolesta

Itäisellä Uudellamaalla sijaitsevat Pukkilan, Myrskylän ja Lapinjärven kunnat julistautuivat maanantaina metropoliasumisen vaihtoehtoiseksi alueeksi.

Kunnat haluavat korostaa julistautumisellaan asumisen vapautta. Ne vaativat julistuksessaan, että suomalaisille on taattava oikeus valita asuinpaikkansa ja asumismuotonsa. ”Myös maaseudulla on tulevaisuudessakin oltava mahdollista asua ja maaseudulle on voitava yhä rakentaa”, kunnat vaativat.

Pukkilassa pidetyssä julistautumistilaisuudessa todettiin, että moni suomalainen haluaisi asua maaseudulla ja maaseudun kylissä. Tämän todistaa mm. Sitran Maamerkit-kysely.

”Haluamme rohkaista: tehkää unelmistanne totta. Se on mahdollista myös käytännössä eikä vain haaveissa. Se on mahdollista Uudellamaallakin. Me, Pukkilan, Myrskylän ja Lapinjärven kunnat voimme auttaa”, kuntien julistuksessa sanotaan.

Pukkilan, Myrskylän ja Lapinjärven kuntien mielestä asumisen vapaus onkin säilytettävä yhä tärkeänä osana suomalaista yhteiskuntasopimusta.

Julistus (pdf)

Lisätietoja:
Pukkilan elinvoimajaoston puheenjohtaja Juha Mauno, p. 044 737 0311


Tiedote
 KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön vuoden 2013 ilmapuntari-tutkimuksesta, jossa on selvitetty suomalaisten suhtautumista omaan välittömään asuin- ja elinympäristöön sekä rakentamisen sääntelyyn maassamme. 

 

Infotilaisuus pidettiin pukkilalaisessa maalaismaisemassa  auringon paistaessa ja satakielen laulaessa. 
Anu Silvasti ja Antero Manninen musisoivat ja Aalto yliopiston Jukka Heinonen kertoi päästökuormituksen tutkimuksestaan.

Maaseuduntulevaisuus.fi 13.5.2013

HS.fi 14.5.2013